Häät ja hääbudjetti

admin

häät

Häiden suunnittelu ja hääbudjetti

Kun suunnittelet häitä, on tärkeää miettiä hääbudjettia. Häiden kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen siitä, millaisia valintoja pariskunta tekee. Yksinkertaisimmillaan häät voivat olla pienet ja intiimit, kun taas toisessa ääripäässä on mahdollista järjestää suureelliset ja kalliit juhlat.

Budjettihäät eivät tarkoita, että juhlasta puuttuisi jotain olennaista. Pienemmälläkin rahamäärällä on mahdollista järjestää kaunis ja unohtumaton juhla. Tässä tapauksessa on tärkeää priorisoida, mitkä asiat ovat pariskunnalle kaikkein tärkeimpiä. Esimerkiksi juhlapaikka, ruoka ja juoma sekä valokuvaus ovat yleensä suurimmat kuluerät. Lainan hakeminen ei ole lainkaan ennenkuulumatonta kun on kyse häistä ja niiden maksamisesta.

Ökyhäät

Ökyhäät ovat toisessa päässä häiden budjettiskaalaa. Näissä häissä ei säästellä ja jokainen yksityiskohta on suunniteltu huolellisesti. Usein ökyhäissä nähdään erikoisempia elementtejä, kuten julkkisesiintyjiä, ylellisiä juhlapaikkoja ja häämatkoja eksoottisiin kohteisiin. Tällaisten häiden budjetti voi nousta jopa satoihin tuhansiin euroihin.

Ökyhäissä keskeistä on luoda unohtumaton kokemus niin hääparille kuin vieraillekin. Suuri budjetti mahdollistaa erilaisten teemojen ja unelmien toteuttamisen ilman kompromisseja. Häiden suunnitteluun voi myös palkata ammattilaisia, jotka auttavat toteuttamaan juuri toivotunlaiset juhlat.

Budjettihäiden suunnittelu

Budjettihäissä on kyse siitä, miten saadaan aikaan toiveiden mukaiset juhlat rajoitetulla budjetilla. Tärkeää on keskittyä olennaiseen ja tehdä fiksuja valintoja. Esimerkiksi häämekon voi ostaa käytettynä tai lainata, ja kukat hankkia paikallisilta tuottajilta.

Kustannusten karsiminen ei tarkoita, että häistä tulisi vähemmän erityiset. Itse tehdyt koristeet, pienempi vieraslista ja edullisempi catering ovat keinoja pitää budjetti kurissa. Myös hääpäivän valitseminen sesongin ulkopuolelta voi alentaa kustannuksia merkittävästi.

Ökyhäiden erityispiirteet

Ökyhäissä panostetaan usein näyttävyyteen ja ylellisyyteen. Tällaisissa juhlissa nähdään usein kustomoituja hääpukuja, ammattilaisten suunnittelemia koristeluja ja erikoistilattuja herkkuja. Juhlapaikka valitaan huolella, ja se voi olla esimerkiksi historiallinen linna tai ylellinen huvila.

Tärkeää ökyhäissä on myös vieraiden kokemus. Tarjolla voi olla esimerkiksi erikoisvalmisteisia cocktaileja, live-musiikkia ja jopa ilotulituksia. Kaikki tämä vaatii suuren budjetin, mutta luo samalla ikimuistoisen päivän kaikille osallistujille.

Keskivertohäät

Suurin osa hääpareista päätyy järjestämään jotain budjettihäiden ja ökyhäiden väliltä. Keskivertohäät ovat usein hyvä kompromissi unelmien ja budjetin välillä. Tällaisissa häissä voi olla mukana sekä itse tehtyjä että ammattilaisten toteuttamia elementtejä.

Keskivertohäissä tärkeää on tasapaino eri tekijöiden välillä. Esimerkiksi häämekko voi olla suunnittelijan käsialaa, mutta koristelut tehdään itse. Myös vieraslistaa voidaan säätää budjetin mukaan, valiten intiimi juhla läheisimmille tai suurempi tilaisuus suuremmalle joukolle.

Häiden budjetin suunnittelu

Häiden budjettisuunnittelu alkaa yleensä määrittämällä kokonaisbudjetti. Tämän jälkeen rahat jaetaan eri kategorioihin, kuten juhlapaikka, ruoka, juomat, valokuvaus, häämekko ja kukat. On tärkeää pysyä asetetussa budjetissa välttääkseen taloudellisia yllätyksiä.

Tärkeää on myös varata budjettiin puskurirahaa yllättäviä kuluja varten. Häiden suunnittelussa voi tulla vastaan odottamattomia menoja, joten joustovara budjetissa on hyödyllinen. Lisäksi kannattaa vertailla eri palveluntarjoajien hintoja ja etsiä tarjouksia.

Häiden budjettilistaus

Tässä on esimerkkilistaus siitä, mihin häiden budjetti yleensä jaetaan:

 1. Juhlapaikka ja sen koristelu
 2. Ruoka ja juoma
 3. Häämekko ja asusteet
 4. Sulhasen puku
 5. Valokuvaus ja/tai videokuvaus
 6. Kukat ja muut koristeet
 7. Hääkutsut ja muu painomateriaali
 8. Musiikki ja viihde

Jokaisen kategorian kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen siitä, kuinka ylelliset tai yksinkertaiset valinnat tehdään.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa