Lomalaina: Toteuta unelmiesi loma helposti ja joustavasti

Niko

Lomalaina on kulutusluotto, joka on tarkoitettu matkan rahoittamiseen. Se voi olla oiva vaihtoehto, jos haluat toteuttaa unelmiesi loman, mutta sinulla ei ole säästöjä matkan kattamiseen kokonaan. Lomalainan avulla voit rahoittaa esimerkiksi lentoja, majoituksen, aktiviteetteja ja muita matkakuluja.

Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin lomalainoihin. Kerromme, mitä lomalaina on, miten se toimii, mistä sitä voi hakea ja mitä tulee ottaa huomioon lainaa haettaessa. Annamme myös vinkkejä lomalainan takaisinmaksuun.

Mitä lomalaina on?

Lomalaina on tyypillisesti pieni ja lyhytaikainen kulutusluotto, jonka korko on korkeampi kuin esimerkiksi asuntolainalla. Laina-aika on yleensä 1–5 vuotta, ja lainasumma voi vaihdella muutamista sadoista euroista useisiin tuhansiin euroihin.

Lomalainan voi käyttää mihin tahansa matkaan liittyvään kulutukseen. Voit esimerkiksi rahoittaa sillä lentoja, majoituksen, aktiviteetteja, ruoan ja juoman matkan aikana sekä muita matkakuluja.

Lomalainan hakeminen

Lomalainan hakeminen on yleensä helppoa ja nopeaa. Voit hakea lainaa netistä tai pankista. Lainan hakemiseen tarvitset yleensä henkilötunnuksesi, verotiedot ja palkkatodistuksen.

Jos lainahakemuksesi hyväksytään, rahat siirretään tilillesi nopeasti. Voit käyttää rahaa matkan maksamiseen tai muihin tarkoituksiin.

Lomalainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä. Kuukausierän suuruus riippuu lainasummasta, laina-ajasta ja korosta. On tärkeää varmistaa, että sinulla on varaa maksaa kuukausierät ajallaan, sillä maksamattomat erät voivat johtaa korkoihin ja lisäkuluihin.

Mistä voi hakea lomalainaa?

Lomalainaa voi hakea useista eri paikoista, kuten pankeista, rahoituslaitoksista ja vertailupalveluista. On tärkeää kilpailuttaa lainatarjoukset ennen lainan ottamista, jotta saat parhaan mahdollisen koron ja ehdot.

Mitä tulee ottaa huomioon lainaa haettaessa?

Lainaamista harkitessa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Tarvitsetko todella lainaa? Varmista, että sinulla ei ole muita vaihtoehtoja matkan rahoittamiseen, kuten säästöjä tai luottokorttia.
 • Kuinka paljon voit lainata? Laske, kuinka paljon rahaa sinulla on varaa maksaa takaisin kuukaudessa. Älä lainaa enempää kuin sinulla on varaa maksaa.
 • Vertaa lainatarjouksia. Kilpailuta lainatarjoukset eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta ennen lainan ottamista.
 • Lue lainan ehdot huolellisesti. Varmista, että ymmärrät lainan ehdot, kuten koron, laina-ajan ja takaisinmaksuehdot.
 • Maksa lainat takaisin ajallaan. Maksamattomien erien maksaminen voi johtaa korkoihin ja lisäkuluihin.

Vinkkejä lomalainan takaisinmaksuun

 • Laadi budjetti ja seuraa menojasi. Näin varmistat, että sinulla on varaa maksaa kuukausierät ajallaan.
 • Maksat ylimääräisiä lyhennyksiä, jos mahdollista. Tämä lyhentää laina-aikaa ja säästää korkokuluissa.
 • Maksa lainat pois mahdollisimman nopeasti. Mitä nopeammin maksat lainat pois, sitä vähemmän rahaa maksat koroista.

Lomalaina voi olla oiva vaihtoehto, jos haluat toteuttaa unelmiesi loman, mutta sinulla ei ole säästöjä matkan kattamiseen kokonaan. On kuitenkin tärkeää muistaa, että laina on velka, joka on maksettava takaisin.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa