Ole tarkkana lainanhaussa – näistä syistä saatat saada kieltävän lainapäätöksen

admin

Lainan saaminen voi olla monimutkainen prosessi, ja useat tekijät vaikuttavat siihen, saatko myönteisen vai kielteisen lainapäätöksen. Tässä artikkelissa käsitellään yleisimpiä syitä, miksi lainahakemus hylätään.

Maksuhäiriömerkinnät

Yksi yleisimmistä syistä saada kielteinen lainapäätös on maksuhäiriömerkintä. Luotonantajat tarkistavat hakijan luottotiedot, ja maksuhäiriömerkinnät ovat merkki taloudellisista vaikeuksista. Ne kertovat luotonantajalle, että olet aiemmin laiminlyönyt maksuvelvoitteitasi, mikä lisää riskiä lainan takaisinmaksun suhteen.

Riittämätön tulotaso tai epäsäännölliset tulot

Luotonantajat arvioivat lainanhakijan maksukykyä tulojen perusteella. Riittämätön tai epäsäännöllinen tulotaso voi aiheuttaa epäilyksiä maksukyvystäsi. Esimerkiksi, jos olet opiskelija tai itsenäinen ammatinharjoittaja, tulovirrasi voi vaihdella, mikä tekee lainanantajille vaikeammaksi arvioida maksukykyäsi.

Velkaantumisaste

Korkea velkaantumisaste tarkoittaa, että sinulla on jo paljon velkaa suhteessa tuloihisi. Tämä voi saada lainanantajat epäilemään kykyäsi selviytyä lisävelasta. Luotonantajat käyttävät velkaantumisastetta arvioidakseen, kuinka suuren osan tuloistasi joudut käyttämään nykyisten velkojen hoitoon.

Lyhyt tai puuttuva luottohistoria

Jos sinulla on lyhyt tai olematon luottohistoria, luotonantajilla ei ole tarpeeksi tietoa arvioidakseen luottoriskiäsi. Uudet lainanhakijat tai henkilöt, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet luottoa, voivat kohdata haasteita lainan saannissa, koska luotonantajilla ei ole näyttöä heidän maksukäyttäytymisestään.

Laina-anomuksen epätäsmällisyydet

Jos lainahakemuksesi sisältää epätarkkoja tai epäjohdonmukaisia tietoja, se voi aiheuttaa epäilyksiä lainanantajissa. Tärkeää on varmistaa, että kaikki tiedot ovat ajantasaisia ja täsmällisiä. Virheet tai puutteet hakemuksessa voivat viivästyttää käsittelyä tai johtaa suoraan hylkäämiseen.

Luottokelpoisuuden arviointi

Luottokelpoisuuden arviointi on monimutkainen prosessi, jossa otetaan huomioon useita tekijöitä. Näitä ovat esimerkiksi ikä, siviilisääty, asumismuoto, työtilanne ja aikaisempi velkaantuminen. Nämä tekijät yhdessä määrittävät luotonantajan näkemyksen lainanhakijan kyvystä maksaa laina takaisin.

Luotonantajan kriteerit

Eri luotonantajilla on erilaiset kriteerit lainan myöntämiselle. Jotkut lainanantajat ovat valmiita ottamaan suurempaa riskiä, kun taas toiset ovat tiukempia lainaehtojensa suhteen. Tämän vuoksi on mahdollista, että vaikka yksi lainanantaja hylkäisi hakemuksesi, toinen saattaa hyväksyä sen.

Yhteenveto kieltävän päätööksen syistä

Tarkastelemme nyt tarkemmin, miksi lainanantajat saattavat tehdä kielteisen päätöksen lainahakemuksestasi.

Lainahakemusten yleinen määrä

Jos haet useita lainoja lyhyen ajan sisällä, se voi herättää epäilyksiä lainanantajissa. Usein lainahakemusten suuri määrä voi viitata taloudelliseen epävakaisuuteen tai epätoivoon, mikä saattaa lisätä lainanantajien haluttomuutta myöntää laina.

Epävakaa työhistoria

Luotonantajat arvostavat vakautta ja johdonmukaisuutta, joten epävakaa työhistoria voi olla haitallista lainahakemuksellesi. Jos olet vaihtanut työpaikkoja usein tai sinulla on ollut pitkiä työttömyysjaksoja, se voi heikentää lainansaantimahdollisuuksiasi.

Ikä ja lainaehtojen noudattaminen

Ikäsi voi vaikuttaa lainapäätökseen. Vaikka lait estävät ikään perustuvan syrjinnän, nuorilla ja iäkkäillä lainanhakijoilla voi olla haasteita lainan saannissa. Nuorilla ei ehkä ole riittävästi luottohistoriaa, kun taas iäkkäämpien hakijoiden tulot saattavat laskea eläkkeellä.

Laina-anomuksen selkeys ja yksityiskohtaisuus

Lainahakemuksen selkeys ja yksityiskohtaisuus ovat tärkeitä. Jos hakemuksesi on puutteellinen tai epäselvä, se voi johtaa hylkäykseen. On tärkeää varmistaa, että kaikki tiedot ovat selkeitä, tarkkoja ja helposti ymmärrettäviä lainanantajalle.

Vakuuksien puute

Joissakin tapauksissa lainanantajat vaativat vakuuksia lainan myöntämiseksi. Jos et pysty tarjoamaan riittäviä vakuuksia, kuten kiinteistöä tai arvopapereita, lainan saaminen voi olla vaikeampaa. Vakuudettomissa lainoissa korostuu maksukyvyn ja luottotietojen merkitys.

Aiheeseen liittyvä lista

Seuraavassa on lista tärkeistä seikoista, jotka kannattaa ottaa huomioon lainaa hakiessa:

 1. Tarkista luottotietosi: Varmista, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
 2. Ole rehellinen tulotiedoissasi: Väärät tai liioitellut tulotiedot voivat johtaa hylkäykseen.
 3. Vältä useita lainahakemuksia lyhyessä ajassa: Se voi herättää epäilyksiä maksukyvystäsi.
 4. Huomioi velkaantumisasteesi: Korkea velkaantumisaste voi olla este lainan saannille.
 5. Pidä työhistoriasi vakaina: Vakaa työhistoria lisää luotettavuuttasi lainanhakijana.
 6. Täytä hakemus huolellisesti: Epätarkkuudet ja puutteet voivat viivästyttää tai estää lainan myöntämisen.
 7. Tarjoa vakuuksia, jos mahdollista: Vakuudet voivat parantaa lainansaantimahdollisuuksiasi.
 8. Tutustu eri lainanantajien kriteereihin: Etsi lainanantaja, jonka kriteerit vastaavat omaa tilannettasi.

Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa