Kilpailuta asuntolaina

admin

Asuntolainan kilpailuttaminen on prosessi, jossa vertaillaan eri pankkien tarjoamia lainaehtoja löytääkseen itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Kilpailuttamalla voi säästää merkittäviä summia korkokuluissa ja muissa lainaan liittyvissä kuluissa. Kun lähdet kilpailuttamaan asuntolainaa, on tärkeää valmistautua huolellisesti ja tuntea omat taloudelliset valmiutesi.

Ensimmäinen vaihe asuntolainan kilpailuttamisessa on nykyisen taloudellisen tilanteen kartoittaminen. Selvitä kuukausitulosi, menosi ja olemassa olevat velkasi. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka suuren lainan voit realistisesti ottaa. On myös tärkeää miettiä, kuinka paljon olet valmis maksamaan kuukausittain asuntolainasta.

Vertaile lainatarjouksia

Kun olet kartoittanut taloudellisen tilanteesi, on aika pyytää lainatarjouksia pankeilta. Lainatarjouksessa tulee kiinnittää huomiota lainan korkoon, takaisinmaksuaikaan, lyhennystapaan ja muihin lainaehtoihin. On tärkeää pyytää tarjouksia useammalta pankilta, jotta saat kattavan kuvan markkinoiden tarjonnasta.

Lainatarjousten vertailussa on hyvä käyttää apuna erilaisia lainalaskureita, jotka löytyvät usein pankkien verkkosivuilta. Lainalaskurit auttavat ymmärtämään, miten eri lainaehdot vaikuttavat kuukausierän suuruuteen ja lainan kokonaiskustannuksiin. Älä keskity pelkästään korkoon, vaan huomioi myös lainan muut kulut, kuten toimitusmaksut ja tilinhoitopalkkiot.

Neuvottele lainaehdoista

Kun olet saanut tarjouksia eri pankeista, on aika neuvotella lainaehdoista. Muista, että et ole velvoitettu hyväksymään ensimmäistä tarjousta, jonka saat. Käytä saamiasi tarjouksia vipuvartena neuvotteluissa. Voit myös pyytää pankkeja parantamaan tarjoustaan, mikäli olet saanut kilpailijalta paremman tarjouksen.

Lainaneuvotteluiden aikana on tärkeää pysyä realistisena. Älä ota suurempaa lainaa kuin mihin taloutesi antaa myöten. Myös lainan takaisinmaksuaika on tärkeä huomioida. Pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä pienempiä kuukausieriä, mutta samalla kokonaiskorkokustannukset nousevat.

Tarkista sopimuksen ehdot

Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on tärkeää lukea lainaehdot huolellisesti. Varmista, että ymmärrät kaikki sopimuksen kohdat, kuten koron määräytymisen, mahdolliset lainanhoitomaksut ja mitä tapahtuu, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin sovitusti.

Jos lainaehdot vaikuttavat epäselviltä tai sinulla on kysyttävää, älä epäröi kysyä neuvoa pankin asiantuntijalta. On tärkeää olla täysin varma siitä, mitä lainasopimus pitää sisällään ennen sen allekirjoittamista. Muista, että lainan ottaminen on suuri taloudellinen sitoumus ja sen ehtojen tulee olla sinulle selkeät.

Vinkkejä asuntolainan kilpailuttamiseen

 1. Valmistaudu huolellisesti: Selvitä tarkkaan oma taloudellinen tilanteesi ja kuinka suuren lainan voit ottaa.
 2. Pyydä tarjouksia usealta pankilta: Näin saat kattavan kuvan markkinoiden tarjonnasta.
 3. Vertaile lainaehtoja huolellisesti: Älä keskity pelkästään korkoon, vaan huomioi myös muut lainan kulut.
 4. Neuvottele lainaehdoista: Käytä saamiasi tarjouksia hyödyksi neuvotteluissa.
 5. Lue lainasopimus huolellisesti: Varmista, että ymmärrät kaikki ehdot ennen allekirjoitusta.

Miksi kannattaa kilpailuttaa?

Uuden asunnon hankkiminen ja asuntolaina ovat merkittäviä taloudellisia päätöksiä, joissa kilpailuttaminen on erittäin tärkeää. Seuraavassa on joitakin syitä, miksi asuntolaina kannattaa kilpailuttaa:

Säästää rahaa: Asuntolainan kilpailuttaminen voi johtaa merkittäviin säästöihin lainakuluissa. Eri pankkien marginaalit ja korot vaihtelevat, ja pienikin ero voi tarkoittaa tuhansien eurojen säästöä lainan takaisinmaksuajalle.

Löytää parhaat ehdot: Kilpailuttamalla lainaa voit löytää itsellesi parhaiten sopivat ehdot, kuten marginaalin, koron, lyhennysajan ja lainan tyypin.

Parantaa neuvotteluasemaa: Kun sinulla on useita lainatarjouksia, voit neuvotella pankkien kanssa paremmista ehdoista.

Lisää läpinäkyvyyttä: Kilpailuttaminen antaa sinulle paremman kuvan eri pankkien tarjouksista ja auttaa sinua ymmärtämään lainan todelliset kustannukset.

On helppoa ja nopeaa: Asuntolainan kilpailuttaminen on nykyään helppoa ja nopeaa. Voit tehdä sen verkossa tai pankin konttorissa.

Ei sido mihinkään: Lainatarjousten pyytäminen ei sido sinua mihinkään. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan tarjouksen tai hylätä kaikki tarjoukset.

Asuntolainan kilpailuttaminen on siis erittäin tärkeää, koska se voi auttaa sinua säästämään rahaa, löytämään parhaat ehdot ja parantamaan neuvotteluasemaasi.

Tässä on vielä muutamia vinkkejä asuntolainaa kilpailuttaessa:

 • Vertaa lainatarjouksia huolellisesti, äläkä tuijota pelkästään korkoa tai marginaalia.
 • Ota huomioon myös lainan muut ehdot, kuten lyhennysaika, nostomaksut ja tilinhoitomaksut.
 • Pyydä pankilta lainatarjous kirjallisesti.
 • Harkitse lainaneuvottelijan palkkaamista, jos tarvitset apua lainatarjousten vertailussa ja neuvottelussa.

Asuntolainan kilpailuttaminen on aikaa vievää, mutta se voi olla erittäin kannattavaa. Se voi auttaa sinua säästämään tuhansia euroja ja löytämään itsellesi parhaiten sopivan lainan.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa